ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Τα αλλαντικά είναι ένας τρόπος συντήρησης του κρέατος που συναντάται απο την αρχαιότητα. Η γνώση της παρασκευής των αλλαντικών έφτασε στην περιοχή μαζί με τους πρόσφυγες απο την ανατολική Θράκη.

Τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 που η διατήρηση του κρέατος ήταν δύσκολη λόγω της έλλειψης ψυγείων, οι άνθρωποι ακολούθησαν συνταγές διατήρησης τις οποίες γνώρισαν απο τους προγόνους τους. Απο τότε τα αλλαντικά κατέχουν μια εξέχουσα θέση στο τραπέζι των σουφλιωτών.

Το Σουφλί φημίζεται για τα λουκάνικα, τον καβουρμά και την μπαμπω.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Τα σουφλιώτικα λουκάνικα φτιάχνονται απο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας βάζοντας τα απαραίτητα μυρωδικά ανάλογα με τη γεύση που θέλουμε να δώσουμε.

Στο κατάστημά μας θα βρείτε το κλασσικό πέταλο (χοντρό) λουκάνικο και το ψιλό. Υπάρχουν επίσης καυτερά και λουκάνικα με πράσο ή οποιαδήποτε γεύση εσείς προτιμάτε κατόπιν παραγγελίας.

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ

Ο καβουρμάς φτιάχνεται απο χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας το οποίο βράζει με τα κατάλληλα μπαχαρικά και χωρίς ίχνος συντηρητικού. Στην συνέχεια συσκευάζεται και είναι έτοιμος για κατανάλωση. μ’αυτόν μπορείτε να φτιάξετε ποικιλίες για τσίπουρο ή κρασί. Μπορείτε επίσης να τον ζεστάνετε ελάχιστα και να προσθεσετε αυγά ή να κάνετε σαγανάκι βάζοντας τυριά της αρεσκείας σας. Γεύση γνήσια και μοναδική.

ΜΠΑΜΠΩ

Αποτελεί το χριστουγεννιάτικο φαγητό στο Σουφλί αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα έντερο γεμισμένο με μικρά κομμάτια χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος μεζί με λίγο συκώτι ανακατεμμένο με πράσο, ρύζι και μπαχαρικά. Τρώγεται βρασμένη ή ψημμένη στο φούρνο. Ένα ιδιαίτερο, παραδοσιακό φαγητό.